8 Haziran 2012 Cuma

Kimyasal İlaçlar ve Zayıflama


Merhaba sevgili Lida kullanıcıları bugün sizlere yakın bir arkadaşımın çocukluğunda başından geçen bir olayı anlatacağım. Arkadaşım çocukken sıkça hastalanan biriymiş. Hatta bir kere apandisit ameliyatı bile geçirmiş. Onun kimyasal ilaçlarla ve ameliyatlarla olan ilişkisinin zayıflamak isteyen arkadaşlar için faydalı olabileceğini düşündüm. O ameliyatı kendi dilinden aktarmaya çalışacağım.
…Ameliyat sırasında anlaşılmıştı ki, apandisitim sağlıklıydı ama karaciğerim büyümüş ve iltihaplanmıştı. Cerrah karaciğerime bakınca rahatsızlıklarımın kaynağını anlamıştı ama karnım zaten açılmış olduğu için de her ihtimale karşı sağlıklı apandisitimi kesip almıştı. En azından şimdi belli olmuştu ki, baş ağrılarımın, halsizliğimin ve en alt sağ kaburgamın altındaki şiddetli ağrıların nedenin hasta karaciğerimdi. Apandisit ameliyatı başarılı olmasına karşın uzun yıllar süren basur kılığında yeni sorunlar ortaya çıkmıştı.
Tıpla girdiğim bu “yakın ilişki” dolayısıyla epey tecrübe sahibi olmuştum. Kimyasal ilaçların bedenimdeki herhangi bir şeyi iyileştirdiği her defasında, (bazen farkında olmaksızın) başka bir şeyi rahatsız ettiğini anlamıştım. Daha sonraları kendim insanları tedavi etmeye başladığımda, ilaçlarla uygulanan tedavilerin bedenimizi yalnızca yarı sağlıklı bir halde tutmayı sağladığına kanaat getirmiştim. Bu nedenle teşhislerin pek çoğunun içinde “kronik” sözcüğü bulunur (kronik safra kesesi iltihabı, kronik eklem iltihabı vb.). Çünkü “kronik”in anlamı “süre giden” “bir türlü bitmeyen” demektir ve böyle bir teşhisten söz konusu hastalığın hayatımızın geri kalan kısmı boyunca tedavi edilmesi gerekeceği sonucunu çıkarabiliriz.
Arkadaşımın bu hikayesi bizlere bir kere daha kimyasal ilaçların kaş yaparken göz çıkarmanın ötesine gidemediğini ıspatlar niteliktedir. Çıkarılması gereken bir ders de fazla kiloların “kronik” olmadığıdır. Lida yosun hapı kullanarak fazla kilolarınızdan sonsuza dek kurtulmanız mümkündür. Lida zayıflama ilacı yağları vücudumuzun normal olarak yaktığı şekilde yakmaya yardımcı olur. kimyasal bir ilaç veya bir yağ çözücü değildir.

0 yorum:

Yorum Gönder