8 Haziran 2012 Cuma

Kilo Vermek Tehlikeli Olabilir!


Dr. Yaser’in bilimi kilo verme ve sağlık arasındaki ilişki konusuyla ilgili değerlendirmedeki kışkırtıcı yaklaşımı, zorlu konu ve sorularla ilgili net düşünceleri bu kitabı vücut ağırlığı ile sağlığın ilişkisini ve sonsuz kilo verme çabalarının olası yansımalarını anlamak isteyen herkes için “okunması gereken” bir yazı haline getirmektedir. Vücut ağırlığı ve sağlık ilişkisi üzerine gerçekleştirilen çok sayıda araştırmayı dürüstçe sunması bu konulardaki düşüncelerinizi değiştirecek ve yeniden şekillendirecektir.
Dr. Yaser bizi formda olmanın en önemli barometresinin sağlıklı yaşam biçimi olduğuna ikna etmektedir. Metabolik Form için Yirmi/Yirmi Programı, günlük ortalama yirmi dakika egzersiz ve toplam kalorilerin yüzde yirmisinin yağ olarak tüketimini önermektedir. Bunu ise Lida yosun kullanarak uygulamanızı önermektedir. Oysa çoğu form programı daha çok vücut ağırlığına değinmektedir. Kilo kontrol programlarının çoğu ideal vücut ağırlığına öncelik vererek net bir kilo verme hedefi belirler. Bu gülünç bir yaklaşımdır.
Bilim adamları bir toplumda boya göre en düşük ölüm riski taşıyan ortalama vücut ağırlığını hesaplayabilirler ancak bu bahsedilen kiloların verilen boylar için ideal kilolar olduğu anlamına gelmez. Kilo üzerinde belirli bir hedef belirleme yaklaşımı yaşam biçimimiz yerine kilomuza odaklanmamıza neden olur. Dr. Yaser’in programı ve Lida zayıflama ilacı sayesinde boy-kilo tablolarını ve banyonuzdaki tartıyı bir kenara atıp bu “kötü tartı günlerine” sonsuza kadar veda edebilirsiniz.
Zayıf insanlar sağlık ve form konusunda tekele sahip değildir. Formda ve sağlıklı vücutlar Cooper Enstitüsü Aerobik Araştırmasının sonuçlarında da yer aldığı gibi her türlü beden ve ölçüde olabilir. Son otuz yıldır Enstitü’de form testleri ve tıp değerlendirmelerine tabi tutulan binlerce kadın ve erkeğin izlenmesi sonucunda sağlık ve uzun ömür için form seviyenizin kilonuzdan çok daha önemli olduğunu açık olarak anladım. Formda görünmek için kilo vermek istemeniz normaldir. Bunun için Lida ürünü kullanabilirsiniz. Ancak zayıflamak sağlıklı olmak anlamına gelmez. Hatta bazı zayıflama yöntemleri sizin zayıflarken sağlığınızdan olmanıza bile neden olabilir.
Boy-kilo tabloları 3 ya da hatta 30 kilo fazlanız olduğunu gösteriyorsa fiziksel olarak formda olduğunuz sürece bunun sağlığınıza etkileri çok da fazla olmamaktadır. Öte yandan koltuk yastığı gibi bir yaşam sürdürmekteyseniz zayıf olmanız sağlığınız açısından hiçbir garanti sağlamamakta olup daha uzun bir ömre sahip olma şansınızı da artırmaz. “İyi bir tartı günü” gururunuzu okşayabilir ancak sağlığınıza çok az etkisi bulunur.

0 yorum:

Yorum Gönder