28 Aralık 2012 Cuma

Zayıflamanın En Hızlı Yolu

Bu yazıda zayıflamanın en hızlı yollarından bahsedeceğiz. Herkes farklıdır ve kilo verirken aynı gıdalarla beslenseler bile farklı sonuçlar alırlar. Zayıflama programına başlamadan önce sağlıklı bir beslenme planı yapmanız gereklidir. Sık sık ama az öğünler sayesinde çok geçmeden kilo verdiğinizi göreceksiniz.

Tavuk, elma, tam tahıllılar ve brokoli gibi yiyeceklerle zayıflama sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlamak amacıyla da iki saatte bir atıştırmanız yararlı olabilir.
Düzenli sporun da zayıflama programınızda yer alması önemlidir. Mümkün olduğu kadar hareketli olmaya özen gösterin. Vücudunuzu her zaman zinde ve hareketli tutun. Bu şekilde yağların yakılması kolaylaşır.
Bol miktarda su ya da bitkisel çay içerek kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Günde en az 8 bardak su için. Bu şekilde metabolizmanız hızlanır. Bazen bazı kişiler için biraz daha fazla uyumak da zayıflamaya yardımcı olabilir. Normal uyku düzeninizi çok değiştirmeden birkaç saat daha fazla uyuyun ve sonuçları gözlemleyin. İşe yarıyorsa bu şekilde devam edin.
Hızlı kilo vermek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken diğer önemli noktada sindirim konusudur. Bu konuda rahatsızlıklarınız varsa ya da sorun yaşıyorsanız çiğ sebze ve meyve yemeye özen gösterin. Lif oranı yüksek gıdalar tercih edin.
Her öğünde protein tüketirseniz metabolizmanız hızlanır. Ne kadar çok protein alırsanız kaslarınız o kadar çok güçlenir. Kaslar da kalorilerin yakılmasını kolaylaştırır. Son olarak düzenli aralıklarla yemeye özen gösterin. Günlük olarak da sporunuzu aksatmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder