15 Ağustos 2012 Çarşamba

Kalori Bakımından Sebze Tüketimi

Yemekleri yaparken içine göz kararı atılan tuz miktarı oldukça fazla olabiliyor, hatta bu yemekler genelde bireylere yine de tuzsuz gelebiliyor. Oysa, yemekleri tuzsuz pişirip yerken tuz eklemek her zaman tuz alımını düşürür. Yemek yerken üstüne serpilen tuz ilk olarak dile temas edeceğinden, yenilen yemeğin tuzlu olduğu hissi algılanacaktır. Doğranmış taze soğan, sarımsak veya kuru soğan yemek ve salataların üzerine eklenerek tuz tadı ihtiyacı azaltılabilir. Yemeklerin ve salataların üzerine serpilecek kurutulmuş nane, maydanoz, kekik, pul biber, karabiber, sumak, kişniş, köri gibi baharat çeşitleri tuz tadı ihtiyacını büyük oranda azaltır. Ambalajlanmış her besin maddesinin üzerinde katkı maddesi numarası mutlaka bulunur. Unutmayın Lida hapı ile ne kadar az tuz tüketirseniz Lida’ nın yararları o kadar çok görülecektir. Lida kullanıcıları için katkı maddelerini sınıflayarak çıkardık, sorumluluğu sizin kontrol etme sabrınıza bıraktık. Lütfen, zararlı olanları çok sık tüketmeyin. Kalorisi yoktur diye tüketilen bazı besinler de diyet uygulaması sırasında karşımıza çıkabilir. Kalorisi yok sanılan besinlerden en çok rastladığımız leblebi, kabak çekirdeği gibi çok kalorili çerezlerin yanı sıra, alkolü su yerine koyup ondan bir şey olmaz düşüncesinde olanların sayısı da az değildir. Şu ana kadar bahsettiğimiz şeker kaynağı besinler, yalnızca kalori verirler. Yani herhangi bir besin değerleri yoktur. Biz diyetisyenler bu besinlere “Boş Kalori Besinleri” deriz. Bunlar yapay öğelerdir ve hiçbir kalori değerleri yoktur. Ayrıca, kan şekeri üzerinde en küçük bir etkileri yoktur. Satın alacağınız herhangi bir besinin, ambalajının “içindekiler” bölümünde bu öğelerden bir veya birkaçını içerdiği yazılıysa bu besini alabilirsiniz; kan şekerinizi oynatmayacak ve de size hiçbir kalori vermeyecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder